• Esleme Forum açıldı! Kolayca üye olup topluluğumuzun bir parçası olabilirsiniz. 😊

Arama sonuçlarınız

1. mfakkaya

Yerli Otomobil Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Yıllardır hayalini kurduğumuz yerli otomobil sonunda tanıtıldı. Tasarımı italyanlarla ortak yapılmış. Açıkçası elektrikli otomobile göre tasarımını çok kaba buldum. Elektrikli arabaların büyük motorları olmadığı için genelde daha minimalist ve küçük yapılıyor. Tabi aile arabası olarak...
  2. mfakkaya

İslam'ın 5 şartı ne zaman farz oldu?

@mstfauls42 , evet temel meseleleri açıklamak gerekiyor. Fakat o başka bir başlığın konusu olmalı diye düşünüyorum. Hatta daha ayrıntılı, anlaşılır şekilde esleme blog'ta paylaşılır büyük ihtimalle. Bu konu merak eden ve ileri araştırma yapmak isteyenler için hazırlandı inşallah. 😊
  3. mfakkaya

Üniversite Mezunları Neden İşsiz?

Kanıtlamak derken elbette her sektörde bu mümkün değil. Mesela bir yazılımcı fikirlerini gerçekleştirip kendini kanıtlayabilir. Ama psikoloji mezunu ne yapsın? Firmaların gayesi en makul ücrete en kaliteli iş yapıp para kazanmak. Bu mantık doğrultusunda yetkin ve kaliteli eleman arıyorlar...
  4. mfakkaya

Üniversite Mezunları Neden İşsiz?

Kesinlikle istihdam büyük bir problem. İşsizliğin önüne geçmek pek mümkün görünmüyor. Nüfus artışı, kadınların iş hayatına atılması, herkesin üniversite mezunu olması, tanıdıklık meseleleri vb. Kamuda iş bulmak zor evet ama özel sektörün durumu daha karışık. Özel oldukları için istediği...
  5. mfakkaya

Alıntı - Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum Hz. Ali

"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" Hz. Ali (r.a.) İslam eğitim ve öğretime de en çok değer veren sistemlerin başındadır. İlk emri "Oku!" olan bir dinden bahsediyoruz, insanlara dini öğretmesi için peygamber gönderilmesinden bahsediyoruz. En büyük öğretmen, peygamberimiz Hz...
  6. mfakkaya

İslam'ın 5 şartı ne zaman farz oldu?

İslam'ın şartları her müslümanın yerine getirmesi gereken en temel şartlardır. Hadis-i şeriflerden öğrendiğimiz bu 5 şart müslüman olmanın gereklilikleridir. Bu şartları sadece 5 taneyle sınırlandırmak mümkün değildir. Müslümanın yapması gereken bir çok sıfat ve eylemler olmakla birlikte, bu beş...
  7. mfakkaya

Karabük Raylı Sistemler Mühendisliği

Demiryoluna yatırım yapılan bir ülkede, bu bölümü okuyanlara yeterince değer verilmemesi gerçekten üzücü.
  8. mfakkaya

Kum ve Deniz Duvar Kağıdı (Sand-Sea wallpaper)

Siyah-Beyaz Kum ve deniz duvar kağıdı. Black and white Sand-Sea wallpaper Stock resim #shutterstock #freestock
  9. mfakkaya

Bilgi - Kurban Bayramı

Tüm İslam aleminin ve müslümanların Kurban Bayramı Mübarek Olsun 😊 Rabbim kurbanlarımızı kabul buyursun. Kişiyi Allah'a yaklaştıran kurban ibadetinin bilincinde olabilmek duasıyla. *Topluluğumuza Katılın. Takipte Kalın 😊👍 #esleme #eslemecom #islam#bilim #tarih#arapca #düşünce #felsefe #hadis...
  10. mfakkaya

Çocuklarımıza Dini Eğitimi Yeterli Şekilde Verebiliyor muyuz?

Doğru bir noktaya değinmişsiniz, önce anne babalar doğru anlamalı. Sonra çocuklarına usulünce anlatabilmeliler. Çocuklara dini bilgi öğreten kitaplarda önce anne baba eğitimi verilmesi gerekiyor 😊 Eğer aileler gereğince anlayabilseler, çocuklara aktarmada bu kadar büyük sorunlar yaşamazlar...
  11. mfakkaya

Çocuklarımıza Dini Eğitimi Yeterli Şekilde Verebiliyor muyuz?

Ben burada "ön hazırlık" olması gerektiğini düşünüyorum. Çocuklara sadece sevgi, merhamet vb duygular öğretildikten sonra birden kesilen kurbanı göstermek tabiki bir travmaya yol açabilir. Bunu önlemek için ön hazırlık yapılmalı. Ön hazırlık sadece kurban bayramı için geçerli değil. Kurban...
  12. mfakkaya

Alıntı - İmam Gazali şüphe ile ilgili sözler

Şüphe ya dalâlete götürür ya hakikate. Ama hakikate giden yol da şüpheden geçer. Öyle ki şüphe, aklı kullanmak, sorgulamak ve düşünmekle doğar. Tahkiki imana giden yol burada başlar. İslam her daim orta yolu emreder. Şüphede aşırılık dalâlete çeker. Onun içindir ki her şey dozunda güzel...
  13. mfakkaya

İlmihal Bilgisi Öğrenmek Farz mıdır?

Bir kimsenin ilmihal bilgileri edinmesi farz mıdır? Sorunun cevabını vermeden önce, İslâm ilmihalinde hangi mevzuların yer aldığına bakmak gerekir. Bildiğiniz gibi, günümüzdeki mevcut ilmihallerde belli başlı konulara ağırlık verilir, bunlar: İmanın ve islamın şartları, ibadetler, helâl ve...
  14. mfakkaya

Alıntı - Hz Ali Kalp İle İlgili Hikmetli Sözler

Mumin'in kalbi temizdir, paktır. Onda nefsi adına öfke olmaz, intikam duymaz, kin beslemez. Latiftir, merhametlidir, sadakatlidir. Yalnız Rabbine düşman olana muhabbet beslemez. Nefsi adınaysa da düşmanlık etmez. Kalbi düşmanlıkla dolu olan batağa saplanmış gibidir. Yalnız intikam düşünür, kinle...
  15. mfakkaya

Alıntı - Ölüm ile ilgili sözler

Ölüm ile ilgili sözler - 1 Ölüm de doğum da Allah'ın emri. Takdir edilmiş olan bu (külli irade). Tabiri caizse ölmek için doğar insan, doğum ölümün habercisidir. Çünkü hayat ölüme akar gider. Bundan kaçış yok. Ancak ahmak olan unutur bunu, oysa "insan" sayısız kez unuttu!
  16. mfakkaya

Ayet - Muhammed suresi 7. Ayet

Muhammed suresi 7. Ayette Yüce Rabbimiz, İslam'a yardım edene yardım edeceğini buyuruyor. Demek ki islam için çabalayan insan yalnız kalmaz. Biz müslümanlar hakikati yaşamakla ve yaymakla sorumluyuz.
  17. mfakkaya

Edebiyat - İlim dahi edebe muhtaç

İlim dahi edebe muhtaç! Oysa cehalet ile edepsizliği sahiplendik. #edep #edebiyat #islam #din #kuranıkerim #tasavvuf #sufi #eslemecom #anlamlisözler #anlamlıalıntılar
  18. mfakkaya

Arapça - Dedi / Söyledi قال fiili

Kuranı Kerim'de sık geçen kelimelerden birisi (Dedi, söyledi - قال) fiilidir. [Bu gönderi test amacıyla oluşturuldu. Kapsamlı bir yazıyla tekrar düzenlenecektir]
  19. mfakkaya

Hikmet ne demektir?

Hikmet kelimesi için değişik tarifler ve farklı mânâlar verilmiş. Bunlardan birkaçı şöyle: “Amelle beraber ilim.” “Faydalı ilim ve salih amel.” “Eşyada gizli ilâhî sırlar ve gayeler.” “Eşyanın hakikatinden bahseden ilim.” “İşleri en doğru ve en uygun biçimde yapmak.” “İnsandaki akıl kuvvesinin...
  20. mfakkaya

Sabit Kur'an Meali Kategori Kuralları / Şablon

Müslümanların dokunulmazı ve en kutsalı olan yüce Kur'an-ı Kerim hakkında olması gerektiği kadar dikkatli ve titiz olmak zorundayız. Kur'an Meali kategorisinde (şimdilik) bütün üyelerimiz paylaşım yapabilir. Fakat paylaşım yaparken bu konuda belirtilen şablonlara uymak zorunluluğu vardır! Bunun...
Geri