• Esleme Forum açıldı! Kolayca üye olup topluluğumuzun bir parçası olabilirsiniz. 😊

Osmanlıca öğrenmenin önemi nedir?

Osmanlıca Öğrenmenin arşiv araştırmaları açısından çok büyük bir öneme sahip olduğunu biliyoruz. Ayrıca klasik döneme ait kitaplar okunduğunda anlaşılması adına fayda sağlayacağı kuşkusuz bir gerçektir.

Üç farklı dilden sentezlenmiş olan bu olağanüstü dilin öğrenilmesi de beynin gelişmesi ve kelime dağarcığının genişlemesi adına faydalı bir etkinlik olduğunu da unutmamak gerekir.

Osmanlıca asıl itibariyle Türkçe olup, Arapça ve Farsça'nın etkisinde gelişen bir alfabedir. Arap alfabesini bilen bir kişinin ufak bir kaç noktalama işaretleri ve harf değişikliğini bilmesiyle rahatlıkla okuyup yazabileceği bir dildir.

Arap alfabiyle olan değişikliklerin sebebine gelince Arap alfabesinde bulunmayan "Ç", "P" ve "J" gibi harflerin Türkçe kelimelerin yazılmasında kolaylık sağlamak amacıyla alfabeye eklenmesidir. Değişiklikler aynı harflerin altına noktalama işaretleri konulmak suretiyle yapılmıştır.

Sizin bu konudaki görüş ve önerileriniz dikkate alınarak temel seviyeden başlanmak suretiyle kolay Osmanlıca dersleri oluşturulacak inşallah. Tavsiye ve beklentilerinizi yorum olarak yazabilirsiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ne yazık ki Osmanlıca'yı Türkçe'den başka bir dil sanıyorlar. Oysa Osmanlıca bir alfabedir. Dil değişken bir unsurdur, eski Türkçe dediğimiz şey başka bir dil değil. İnşallah Osmanlıca derslerinin bu bilinci kazandırmasını ümid ediyorum.

Osmanlıca eğitim serisi Esleme Blog üzerinde yayınlanacak, Esleme Forum üzerinde (yani burada) tartışma, soru - cevap, alıştırma, test vb etkileşimlerle devam edecek. En yakın zamanda dersler başlayacak inşallah. Eline sağlık kardeşim, bekliyoruz dersleri 😊
 
Tarihi öğrenmek lazım. Böyle kütüphanelere girip şevk ile osmanlıca sayfalarını çevirmek kadar keyif verici bir şey olabilir mi :)
 

Tarihin tadı bir başka, tarif edilemez. Yüzlerce yıl önce yaşamış insanların lisanıyla okumak, bunu anlamak.. sanki o zamana yolculuk yapmış gibi hissediyor insan. Tabi bir de şu var, Tarihini bilmeyen özgürleşemez.
 
Geri
Üst