• Esleme Forum açıldı! Kolayca üye olup topluluğumuzun bir parçası olabilirsiniz. 😊

En son hangi kitabı okudunuz? 📚

mfakkaya

Kurucu Admin
Yönetici
Milletçe kitap okuma alışkanlığımız yok maalesef. Çoğu kişinin, en son okuduğu kitapla arasına yıllar girmiş olabiliyor. Okuma alışkanlığını tekrar kazanmak, kitap tavsiyeleri vermek, alıntılar paylaşmak, bilgi ve tecrübeleri aktarmak adına kitap kulübü kategorisini de aktif ettik şükür.

En son okuduğunuz kitabı bu başlık altında paylaşıp, kitap hakkındaki kısa düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Böylece güzel bir kitap kütüphanesi oluşturmuş olabiliriz.

En son ne zaman ve hangi kitabı okudunuz? 🤗

Maalesef yayınevleri kazanıyor bütün parayı, yazara bile çok az kalıyor.

Görme engelli olmadan önce (yaklaşık 2 yıl önce) Yuval Noah Harari'nin - Homo Sapiens: Hayvanlardan Tanrılara İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi kitabını okumuştum. 440 sayfa civarı epub olarak telefondan bitirmiştim 1 haftada :) maalesef artık kitap okuyamıyorum.

En son Victor Emil Frankl -İnsanın Anlam Arayışı kitabını okudum. Kitabın ön sözünü okuduğunuz zaman klasik İkinci Dünya Savaş, holocaust kitaplarından birisi sanabilirsiniz ancak bu kitap biraz daha farklı. Farklı olmasının sebebi ise Autzwich kampında tutulan ve aynı zamanda bir nörolog ve psikiyatr olan Frankl burada insanları deneyimleme şansı bulmuş ve acıyla başa çıkmada içsel yollar keşfetmiştir. Bu keşifler ise onun logoterapiyi kurmasına öncü olmuştur. Hayatınızda farklı düşünme biçimleri geliştirebilmek ve karşılaştığınız sorunlardan daha güçlü çıkmak isterseniz bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

En son okuduğum kitap Hattab'ın Anıları kitabıydı. Çeçenistan cihadının önde gelen komutanlarından olan Komutan Hattab'ın, cihad sürecinde başından geçen bazı anılarını anlatıyor. Kalın değil ince bir kitap ama taşıdığı mesajlar yönünden gayet zengin. Özellikle son zamanlarda İslamın hareket alanına dair eserleri okumayı tercih ediyorum. İslamın hareket alanına derkenki kastım cihad alanı. Şuan yine bu konuda olan bir kitap okuyorum. Üstad Necip Fazıl'ın İman ve Aksiyon kitabını. Okuyunca inşallah onu da yazarım. Ancak tamamen bir fikir kitabı olduğu için biraz ağır, her ne kadar ince bir kitap olsa da.

Geri