• Esleme Forum açıldı! Kolayca üye olup topluluğumuzun bir parçası olabilirsiniz. 😊

Arama sonuçlarınız

1. Ahlaki hasene

Resulullah ve Eshabı

Rabbimizin mahbubu, Hazret-i Muhammed’dir. İki cihan güneşi, Âlemlere rahmettir. Odur gerçek aracı, Hak’la kul arasına, Şifadır sözü ruha, Hem de gönül pasına. Rabbimize habibdir, Hasta ruha tabibdir, Onun ümmeti bile, Meleklerden yüksektir. Bu en seçkin kuluna, Hak yardımcılar verdi, Sevdiği...
  2. Ahlaki hasene

Ehl-i Sünnet İtikadı

Ehl-i sünnet itikadından, önemli olanlardan bazıları şunlardır: 1- Amentü’deki altı esasa inanmak. [Hayrın, şerrin ve her şeyin Allah’tan olduğuna inanmak. İnsanda irade-i cüziye vardır. İşlediği günahlardan mesuldür.] 2- Amel, imandan parça değildir. Yani ibadet etmeyen veya günah işleyen...
  3. Ahlaki hasene

Din nereden öğrenilir?

İslam’a, Kur’ana uymak, dini öğrenmek, meal ve tefsir okumakla değil, ancak hak olan bir mezhebe uymak ve bu mezhebe ait hükümleri öğrenmekle olur. Bir kimse, Kur’an-ı kerimden, tefsirden anladığına uyarsa, İslam’a uymuş olmaz. Kur’an-ı kerimde her hüküm var ise de, bunları doğru olarak...
  4. Ahlaki hasene

Sen niçin ağlıyorsun? (Menkıbe)

Hasan-ı Basri hazretlerine bir zat gelip, (Benim bir kızım var, gece gündüz ağlamaktan gözleri kör oldu. Çaresi yok mu?) diye yalvarıp ağladı. Hasan-ı Basri hazretleri üzüldü, kalkıp eve geldiler. Kıza niye ağladığını sordu. Kız dedi ki: (Efendim, ben Rabbime aşığım. Ona aşkımdan ağlıyorum...
  5. Ahlaki hasene

Atalarımız böyle âdil İdi (Menkibe)

Amin Amin inşALLAH. Ben o dönemin hayranlarından biriyim. İnsan ecdadının böyle yüce mertebelere geldiği, gayret ve azimle İslam'ı yaşayıp yayma, İslam hakikatini bilmeyi, bildirmeyi hayatlarının temeline koydukları bir devirden ne yazık ki, dini İslam'ı kenara atıp sözde ve hatta dinsiz...
  6. Ahlaki hasene

Atalarımız böyle âdil İdi (Menkibe)

İstanbul’un fethinden sonra, Osmanlı askerleri, Bizans hapishanelerini kontrol ettiler. En ücra bir mahzende üç papaz buldular. Alıp Fatih Sultan Mehmed Han’a götürdüler. Sultan, onlara hapsedilmelerinin sebebini sordu. Papazlar, “Biz, Bizans’ın en ileri gelen papazları idik. İmparatorun zulüm...
Geri