• Esleme Forum açıldı! Kolayca üye olup topluluğumuzun bir parçası olabilirsiniz. 😊

Arama sonuçlarınız

1. M

En son hangi kitabı okudunuz? 📚

Simyaciyi bende okudum çok akıcı bir kitap herkese tavsiye ediyorum.
  2. M

İslam'ın 5 şartı ne zaman farz oldu?

Bu beş şartı yerine getirirken nelere dikkat etmek lazım. Yani namazdan önce abdest almak, namazı huşu içinde kılmaya özen göstermek gibi çok sık duyduğumuz şeyler dışında İslam'ın beş şartı için dikkat edilerek yapılması gerekenler nelerdir?
  3. M

Çocuklarımıza Dini Eğitimi Yeterli Şekilde Verebiliyor muyuz?

Çocuklara namaz alışkanlığı gibi ibadet bilincini küçük yaşlarda aşılamak lazım. Ailelerin bilinçli olması elbette önemli, herşey ailede başlar, aile eğer ki çocuğuna küçük yaştan itibaren dini vecibeleri aktarırsa kurban kesilirken psikolojisi bozulan bir nesil yetişmez. Ama aileler sadece...
  4. M

Üniversite Mezunları Neden İşsiz?

İş görüşmesine gidip eli boş dönen o kadar arkadaşım var ki anlattıklarını bı yazmaya başlasam günler alır. Firmalar öyle şartlar istiyorki bu şartları yerine getirebilmek yeni mezun için tecrübesiz biri için insan üstü güç gerektirir. Ne diyelim herşeyin hayırlısı.
  5. M

Bu kanıtlama nasıl olacak okurken adeta her konuyu yutmalı, mezun olunduğu an iyi derece de ingilizce hatta şimdi buda yetersiz ikinci bir dil biliyor olmak lazım bütün bunları başarmak mıdır kanıtlamak?
  6. M

İstihdam konusunda yeni mezunların KPSS ile atanarak istihdam edilmeleri başka bir durum. Ben tamamen özel sektöre değinmek istiyorum. Yeni mezunlar neden kendi bölümleri ile ilgili istihdam edilemiyor? Özel sektörde çoğu firma tecrübeli eleman almak istiyor. Tamam haklılar tecrübe sayesinde...
  7. M

Karabük Raylı Sistemler Mühendisliği

Demiryolu ile ilgili yapılan çalışmalarda ilgili kişi ve kurumlar yetersiz personel sebebiyle aksaklıklardan bahsediyor. Demiryolu mühendislerinin tecrübe edinebilmesi için mutlaka yetkililerin daha geniş fırsatlar sunmaları gerekir. Böylece aksaklıklar konusunda bir yol katedilebilir.
  8. M

Raylı Sistemler Terimleri Demiryolu güzergâhında yatayda düz giden kısımlara “aliyman” denir. Aliymanlar arasına yerleştirilen eğri kısımlara “kurp” denir. Konvansiyonel hatlarda “160 km/h”nin altında hız yapılır. Hızlı tren hatlarında “160-250 km/h” arasında hız yapılır. Yüksek hızlı tren...
  9. M

Demiryolu mühendisliğinin ülkemizin içinde bulunduğu, geçmişten bugüne tüm şartlar ele alındığında önemini bir kez daha anlıyoruz. Raylı sistem mühendisliğinin ulaşım ve seyahat dışında ticarette de ülkemizi ileriye taşıyacak olan bir sektör olduğu görmezden gelinemez. Dünya, demiryolunda...
Geri